MotorTravelicious
2017 Eifel

2017 Eifel

Half oktober, nog prachtig weer en daarom een motorweekend naar de Eifel…

Websites als Trivago, Booking, Vakantieveiling of Weekendjeweg bieden voldoende mogelijkheden om een hotel te kunnen vinden.
We moesten beide het grootste deel van de vrijdag nog werken en zo konden wij pas om 16 uur vertrekken. Daarom besloten wij om in Düren te overnachten, vrij noordelijk in de Eifel gelegen en snel te bereiken.

In twee uur waren wij op de plek van bestemming ‘Hotel Arnoldusklause‘ in Düren, een hotel met fijne bedden, een goed ontbijt en de mogelijk om er te eten en/of een biertje te drinken.

De volgende ochtend na het ontbijt hebben we trip door de Eifel gemaakt, deels door Duitsland en deel door België.

Prachtige omgeving! Veel bossen, weinig verkeer en mooie uitzichten. Motorrijden door het bos in de herfst is een aanrader: prachtige kleurschakeringen van de bladeren.
Ongemerkt rijd je vanuit Duitsland België binnen: enkel aan de vorm van de verkeersborden merk je dat je een landsgrens bent overgestoken.

In Duitsland rijd je door mooie oude steden als Monschau. ’s Zomers waarschijnlijk afgeladen met toeristen, maar in de herfst valt dat reuze mee.

We reden langs een stuwmeer dat vanwege onderhoud leeggelopen was. Een bizar gezicht: bootjes, boeien en een glijbaan die in een vlakte van uitgedroogde modder stonden. Een surreële ervaring.

Na terugkomst in het hotel eerst even fijn douchen en daarna wat drinken aan de bar. Zo’n hotel is toch wel een afwisseling als je altijd met je tentje weggaat.

Zondagmorgen zijn wij vanuit Düren binnendoor naar huis gereden: door Limburg langs de rechteroever van de Maas omhoog naar Arnhem en vanaf daar over de Veluwe verder naar huis.

Thuis aangekomen hadden wij meteen het idee: dit gaan we vaker doen…