Handig
Handig

Handig

Jiffy-plaatje

Het is natuurlijk niet handig als je geparkeerde motor steeds verder weg zakt in het zand tot hij op z’n zijkant ligt.

Wij hebben standaard in de tanktas een plaatje aluminium van zo’n 10×10 cm om onder de jiffy te zetten. Als je er een gaatje in boort, touwtje eraan bevestigd en het uiteinde om je stuur doet dan kun je hem makkelijk naar binnen ‘hengelen’ als je weer op de motor stapt.

Adriaan heeft een oude kentekenplaat dubbelgevouwen. Minder mooi, maar het voldoet ook.

USB-laadpunt

Om niet afhankelijk te zijn van een camping om je telefoon of mp3-speler op te kunnen laden hebben wij beiden een USB- lader op de motor gemonteerd.

Je kunt je telefoon of powerbank onder het rijden opladen en je bent niet afhankelijk van de betrouwbaarheid van de andere campinggasten (dochter D had namelijk haar telefoon op de camping aan de lading gelegd en die was een uurtje later foetsie…

Gezien de hoeveelheid op te laden apparatuur is te overwegen om een USB-hub in de tanktas te leggen.

Tip: Gebruik voor de aansluiting van de lader een geschakelde + en sluit hem niet direct op de accu aan. Zo vervelend als je motor de volgende ochtend niet wil starten.

Bagageslot

Stel je rijdt langs dat leuke dorpje, marktje of wat dan ook en je besluit om er even een rondje te lopen. In plaats van continu met je helm in je hand te lopen kun je hem ook aan je motor vastmaken (als je veel ruimte hebt stop je hem natuurlijk in je koffer). Wij nemen daarom een slot mee om de helmen aan de motor vast te zetten. Neemt niet veel ruimte in en het scheelt je sjouwen met een helm. Afhankelijk van de kwaliteit kun je natuurlijk ook je motor er mee aan een vast object vastmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *