MotorTravelicious
2020 Tirol

2020 Tirol

Geen Noorwegen dit jaar #COVID-19

In dit deel van de Alpen komen de wegen van de Lechtaler Alpen in Oostenrijk, de Engadin in Zwitserland en de machtige bergen van het Ortler massief in Italië bij elkaar. Bergpassen met een hoogte tot 2757 meter liggen hier op je te wachten, met spectaculaire beklimmingen en de meest prachtige uitzichten.

Nauders is een klein plaatsje in Zuid-Tirol dat dicht bij het drielandenpunt ligt met Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Vanuit dit bergdorp hoog boven het Inntal tussen de Finstermünz- en Reschenpas is het vrij makkelijk om in een paar dagen alle grote passen in de regio af te vinken (inclusief sticker natuurlijk) waaronder ook de Silvretta en het Samnaun-gebergte. Een prima uitvalsbasis dus om een aantal mooie routes te maken in de drie landen en een paar mooie combinaties over verschillende passen. Ook Lichtenstein staat op het programma, net als een echte Italiaanse pasta en een originele schnitzel.

Dit keer geen dagverslagen van de rondreis (want die hebben we dus niet gemaakt), maar we hebben we onze verschillende routes uitgewerkt voor de mensen die graag in deze regio zouden willen rijden.

Hierin zitten de volgende passen verwerkt: Stelvio, Gavia, Silvretta, Umbrail, Bernina, Ofen, Foscagno, Hahntennjoch, Finstermünz- en Reschenpas en nog vele anderen.

Wij hebben onder andere inspiratie opgehaald uit de Motoplus nr 15 van 2019, helaas alleen te openen door abonnees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *