MotorTravelicious
2021 Nordkapp

2021 Nordkapp

Terwijl in Rusland het COVID19 virus heftig te keer gaat, maken wij plannen om naar de Noordkaap te gaan. Dit jaar dus niet over Sint-Petersburg en Moermansk, maar wel via Finland en Noorwegen.

Uiteraard zouden we graag elanden en rendieren te zien, walvissen en misschien zelfs orca’s. Even langs de Kerstman op de weg naar het noorden en om het helemaal af te ronden, hopen we natuurlijk het noorderlicht te zien.


Na het aanpassen van de route, het lijstje bezienswaardigheden en het controleren van de toegangseisen van deze landen kunnen we de spullen voor onze reis gaan verzamelen:
– Tent
– Slaapmat: nieuw, want het zal een stuk koeler zijn in het noorden en deze heeft betere isolatie
– Slaapzakken: ook nieuw, want koeler en dus met aangepaste comforttemperatuur
– Kussentjes: nieuw, want een jeans oprollen kan wel, maar echt goed slapen is toch ook wel erg fijn…
– Stoeltjes
– Tafeltje (wat een luxe)
– Matjes voor in de voortent en onder de slaapmat als we in een hut kunnen slapen
– Kookgerei
– Kleding
– Media: fotocamera, drone, houders en laders

Een deel van de reis zullen we gaan wildcamperen en dus moeten we ons ook voorbereiden op 24 uur zonder winkels of restaurantjes: altijd 1,5 liter water bij je hebben en voor minstens 24 uur te eten. Bovendien hebben we geen idee hoeveel tankstations, winkels etc er te vinden zijn onderweg in het noordelijke gebied.

Omdat we in Albanië al een keer bijna met een lege tank kwamen te staan en er onderweg alleen tankstations waren zonder benzine, hebben we een jerrycan voor de extra benzine gemonteerd op één van de koffers.

Vrijdagmiddag gaan we onze oude kater naar het poezenhotel brengen, alle spullen naar beneden brengen en de motoren inpakken. In de middag rijden we de eerste paar kilometers: eerst maar eens rustig het werk achter ons laten en in Duitsland een schnitzel eten met een Weizen biertje er bij. Zaterdag rustig binnendoor naar de haven in Lübeck, waar we de ferry naar Finland zullen nemen. Nu al zin in…


In plaats van een dag voor dag beschrijving zoals de andere reizen, hebben we nu gekozen voor een meer thematische opdeling van onze reis:
– Zuid Finland: het merengebied ofwel het land van de Duizend meren
– Noord Finland: Lapland, waar de rendieren en de Kerstman wonen
– Noord Noorwegen: De Nordkapp ofwel het noordelijkste puntje van Europa
– Midden Noorwegen: De fjorden, bij elke bocht een nieuwe postkaart
– Zuid Noorwegen: gletsjers, bergen en heel veel tunnels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *