MotorTravelicious
2023 Georgië

2023 Georgië

In 2021 wilden we graag via St Petersburg en Moermansk van Finland naar Noorwegen, maar door COVID-19 konden we geen visum krijgen voor Rusland. In 2022 wilden we graag naar Oekraïne en de Zwarte zee, maar toen brak daar in februari Rusland binnen. Dit jaar willen we graag naar Georgië en houden we ons hart vast omdat het ook daar soms onrustig is.

Omdat we al redelijk veel in Oost-Europa hebben gereisd en het aantal kilometers naar de Zwarte zee behoorlijk oplopen en dus veel tijd kost, hebben we ervoor gekozen om tot aan Bulgarije met de camper en aanhanger met de motoren af te leggen. Daar kunnen we de camper met aanhanger laten staan voor de reis die we vanaf daar op de motor gaan afleggen door Turkije en Georgië.

Zowel de kustroute door Turkije lijkt ons ontzettend interessant, maar vooral Georgië moeten echt adembenemend zijn. We zullen door de niet-Russische gebieden rijden gezien de huidige situatie. Ooit was het de wens om door alle niet-erkende staten binnen Europa en Azië te rijden. Transnistrië stond met Moldavië en Oekraïne dus al op de lijst, Abchazië en Zuid-Ossetië zijn de gebieden in Georgië die we dus niet zullen bezoeken. We horen via via dat er veel Russen gevlucht zijn naar Georgië en hopen dus met Engels en Russisch uit de voeten te kunnen. Maar veel jongeren ageren tegen de Russen en willen die taal niet meer spreken. Ik hoop dat inmiddels drie jaar Russische taallessen ons toch zullen helpen als Engels niet gesproken wordt en het ons vergeven wordt omdat we (niet-Russische) buitenlanders zijn…

Lees hier het reisverslag!