Alpen 2016-02
Alpen 2016-02

Alpen 2016-02

Eerst een beetje acclimatiseren. Zeker omdat het de eerste lange reis is met deze motoren, willen we het bochtenwerk in de vingers krijgen.

Vanaf de camping kun je zonder bagage fijne routes in de omgeving rijden.  Mooie, brede en rustige wegen waar je als motorrijder je hart kunt ophalen. Mocht je niet al te veel vakantiedagen hebben dan zijn de Vogezen een goed reisdoel.
Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in eerste Wereldoorlog, dan kom je in deze omgeving voldoende aan je trekken.

Hieronder een een paar routes die wij al kenden van eerdere reizen:

Route des Vins

Van noord naar zuid worden de volgende plaatsen aangedaan:
MarlenheimWangenWesthoffenAvolsheimMolsheimMutzigRosheimBoerschOttrottObernaiBernardswillerHeiligensteinBarrMittelbergheimAndlauDambach-la-VilleScherwillerChâtenoisKintzheimSaint-HippolyteBergheimRorschwihrRibeauvilléHunawihrZellenbergRiquewihrBeblenheimMittelwihrBennwihrAmmerschwihrNiedermorschwihrTurckheimKaysersbergColmarWettolsheimEguisheimHusseren-les-ChâteauxHattstattGueberschwihrRouffachSoultzmattWesthaltenGuebwillerSoultzCernayVieux-ThannThann

Of een rondrit met de motor.

De 1000 meren route

De 1000 meren route is niet lang, maar ontzettend leuk om te rijden. Neem een lunch mee van croissants, stokbrood met kaasjes of worst, iets te drinken, want je kunt overal langs de route zitten op bankjes en aan picknicktafels.

Route des Crêtes

Route des Crêtes, met als mooie punten de Col du Bonhomme en de Col de la Schlucht, bergtoppen  rondom de Hohneck en de Grand Ballon.

Rondje Elzas

Een pittige motorroute door het Zwarte Woud vanuit de Vogezen.


Vertrek: 7:00 uur

Aankomst: 16:00 uur

Aantal gereden km’s: 165 km

Route: Xonrupt-Longemer – Munster – Turkheim – Route des vins – Ste Marie au Mines – Col du bonne homme – Xonrupt-Longemer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *