Balkan 2018-18
Balkan 2018-18

Balkan 2018-18

We worden de volgende ochtend wakker met…ja, regen.Bij het inpakken is alles nat en blubberig en het blijft regenen. We springen op de motor en zien wel wat het weer gaat doen. De route die we uitgestippeld hebben blijkt zelfs in de regen de moeite waard! Wat een prachtig land is Slovenië, hier moeten we zeker nog een keer naar toe. Zelfs de doorgaande wegen zijn fijn om op de motor te verkennen. 

Omdat het later die ochtend nog steeds hard regent, besluiten we de geplande lus door het Triglavski Narodni park over te slaan en beloven elkaar plechtig nog een keer terug te komen. Op weg naar Italië rijden we via de SR646 door het Parco Naturale regionale delle Prealpi Giulie. In dit park ligt onder andere de Passo Tanamea, een fijne rustige weg met mooie stuurbochten. Het weer is intussen opgeknapt.

In een droge rivierbedding, waar een soort pad doorheen loopt, zien we mogelijkheden om de ultieme Instagram foto te maken met bergen op de achtergrond. Op het moment dat we de motor neer willen zetten, komt er een 4×4 aanrijden die over het pad wil. Zo verlaten is het pad dus niet. De foto is overigens wel gelukt…

Uiteindelijk vinden we een plekje op camping Lago 3 communi in Alesso. De zon schijnt en we hangen alles uit om te drogen. En ‘s avonds natuurlijk pizza en Italiaans ijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *