Balkan 2018-21
Balkan 2018-21

Balkan 2018-21

Oostenrijk

Vandaag rijden we verder door de Italiaanse Alpen. We passeren de Timmelsjoch vanaf de Italiaanse kant: wat een prachtige pas is dat. Het kost een paar euro, maar daar krijg je dan ook een fantastische rijervaring voor terug, prachtig uitzicht en het levert weer een sticker op de motorkoffer op! We genieten van elke bocht en elke kilometer. Eigenlijk wil je steeds stoppen om een foto te maken of rustig rond te kijken. Door de intercom klinkt het steeds: ‘heb je dat gezien’ of ‘kijk daar eens’. De afdaling aan de Oostenrijkse kant vinden we minder spectaculair.

We rijden verder Oostenrijk in richting Immst naar de Hahntenjoch. Een pas die we al eens eerder gereden hebben, maar die indruk op ons heeft gemaakt vanwege het bijzondere maanlandschap: weinig begroeiing en heel veel losse stenen. Een indruk die zich lastig in woorden laat beschrijven, maar geloof me als ik zeg dat je daar echt eens heen moet om het te ervaren.

Bij de lunch de eerste schnitzel van de vakantie, dat werd wel eens tijd.

Net over de grens in Duitsland vinden we Inselcamping am See in de Duitse Allgäu. Na de dagen met volop zon is alles weer droog, best een fijn gevoel. Op de camping ontmoeten we twee jonge jongens die op hun 125cc motor een trektocht door Duitsland maken. In ieder geval een goed begin om te starten met motorreizen.  In het nabijgelegen meer kunnen we nog mooi even zwemmen om af te koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *