Frankrijk 2019-13
Frankrijk 2019-13

Frankrijk 2019-13

Route des Grandes Alpes

De Route des grandes Alpes roept! De eerste col is de col de Turini. Na een paar bochten staat er ineens een wild zwijn midden op de weg. Hij kijkt ons aan en besluit toch maar het bos in te lopen. De volgende is de Col de la Bonette en ook het laatste stukje naar de absolute top is open. Dat is natuurlijk een must voor de Transalp 700 rijders, want het stickerwerk op de kuip met de lengte- en breedtegraad verwijst naar dit punt. Het lukt mij om de motor voor het monument te krijgen om zo een foto van de kuip én het monument te maken.

We dalen weer af lunchen in Jausiers bij een klein restaurantje waar het terras vol zit met motorrijders. De eigenaar loopt zich werkelijk de benen uit het lijf om iedereen te bedienen. Wij hebben alle tijd, we hebben immers vakantie.

Na de lunch staat het volgende stukje op het programma: de col d’Isoard met zijn karakteristieke maanlandschap en de col de Vars. Het weer  is fantastisch, heel wat beter dan drie jaar geleden toen we dit deel in de stromende regen reden.

Bocht na bocht komen we dichter bij huis. Nog een paar dagen in de bergen.

We overnachten op Camping les 2 Galciers in Monetiers des Bains aan de voet van de Galibier.


Door naar dag 14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *