Karpaten 2017-06
Karpaten 2017-06

Karpaten 2017-06

De Transalpina

Het was een fantastisch huis… totdat de overige gasten arriveerden. Vanaf 23 tot ruim voorbij 03 uur mochten we genieten van luid gelach, gestommel, deuren die dicht slaan, en andere geluiden die je uit de slaap houden terwijl je doodmoe bent van een vorige gebroken nacht…

Een andere les die we bij dit huis leren, is dat als in een pension in een klein dorp cq in een huis gaat overnachten, je óf gegeten moet hebben, of eten bij je moet hebben… na een duik in je privé zwembad en een fijne douche heb je geen zin meer in het aantrekken van je nat bezweette motorpak om avondeten te gaan zoeken. Dat ook nog eens niet te vinden was in een straal van 15 km.
Uiteindelijk hebben we bij de supermarkt brood, worst en wat andere lekkernijen gehaald en die aan de rand van het zwembad opgegeten.

Anyway, we waren vroeg wakker en zijn dus vroeg op pad gegaan. Geen slechte beslissing. We reden naar het begin van de Transalpina (67C) en hebben tot in de middag in de hemel verkeerd… Wat een prachtige weg is dat! Waar je in het begin (zuid) vooral zeer afwisselende uitzichten hebt met rotsen en glooiende heuvels, komt na die 130 km waanzinnige vertes een groene omgeving van bergen, bossen en rivier. Vergeet hier niet af en toe te stoppen bij de magistrale uitzichten over het water.

Hoewel we uren bocht na bocht na bocht na bocht hebben gereden, duurde het geluk korter dan gehoopt en we komen op tijd aan bij Camping Ananas, vlak onder Sibiu. Deze camping wordt gerund door Duitsers en is een nette camping met schoon sanitair. Je kunt hier betalen met euro’s of Lei. Na het zoeken van een plekje, inschrijven en het opzetten van de tent, nemen we voor 40 Lei een taxi naar het centrum van Sibiu. De rest van de middag en avond besteden we in Sibiu en lopen we rond in deze fantastische stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *