Nauders
Nauders

Nauders

Het is natuurlijk een beetje vreemd, reizen terwijl COVID-19 nog niet de wereld uit is en Oostenrijk nota bene een van de Europese landen is geweest waar het virus flink heeft huis gehouden. Toch heeft deze regio inmiddels statistisch gezien minder besmettingen op dit moment dan in Nederland en we kiezen er dit jaar ook voor om niet te gaan rondreizen van camping naar camping zoals voorheen, maar hebben we een appartement gevonden in Nauders voor anderhalve week.

We nemen de autoslaaptrein van Düsseldorf naar Innsbruck om de eerste 1000 km even over te slaan en niet meteen 2 tot 3 vakantiedagen te missen. Wie al eens eerder op deze website gekeken heeft, weet dat we dit al deden in 2017 naar Wenen om naar Roemenië te rijden en 2018 om het rondje Balkan te rijden.

We vertrekken op zaterdagmiddag richting Duitsland en komen zondag ochtend in Oostenrijk aan. Daar moeten we even wachten tot de motoren er af gereden kunnen worden, maar dan zijn we al snel onderweg. Omdat we pas in de namiddag kunnen inchecken bij het appartement, maken we er een lange ronde van. Via de Brennerpas, de Jaufenpas en de Reschenpas met het bekende kerktorentje dat uit het water steekt.

Reschenpas

Vanuit hier gaan we verschillende routes rijden in de drie landen Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Naast motorrijden kun je rond Nauders ook wandelen en hiken. Er zijn verschillende routes te vinden voor diverse gradaties. Wij hebben onder andere een liftje naar boven genomen om vandaaruit een ronde te lopen en daarna af te dalen naar het dorp. Toch een hele dag onder de pannen in bos en bij meertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *