Alpen 2016-08
Alpen 2016-08

Alpen 2016-08

Juventus en Lago Maggiore

Vanaf de camping geprobeerd om Turijn uit te komen. Een uur later stonden we opeens bij een stoplicht naast het stadion van Juventus. Met een dochter en zoon die behoorlijk voetbal-gek zijn, konden we natuurlijk niet zomaar doorrijden.

En dus reden we even naar de grote poort van het stadion en konden we met wat ongeoorloofd keer en stuurwerk bij een standje komen dat toevallig net aan het opbouwen was. Daar kochten we een sjaal voor de zoon als verrassing.

Toen nog eens een half uur bezig geweest om de metropool Turijn uit te komen en weer de rustige, kronkelige bergweggetjes te bereiken.

Hoe verder we van Turijn af reden hoe rustiger het verkeer werd, ook het landschap wordt interessanter. Net als in Frankrijk kun je ook in Italië prima ontbijten bij de bakkerijtjes en espresso-barretjes.

Aangekomen in de regio van Lago Maggiore, vlogen de Porsche’s, Lamborgini’s en andere dure bakken je om de oren. Het is er druk en zeer toeristisch. Niet aan ons besteed, maar toch blijven we hier een nachtje, al was het maar om even lekker af te koelen in het meer.

20160716_205041.jpg


Een van de voordelen van Italië is de bierfles inhoud van ruim 0,6 liter. Als die dan gekoeld in de campingwinkel liggen én ze ook nog eens pizza’s op de kampeerplaats leveren is je vakantie goed op de rit.

De kampeerplaats is niet erg groot en alles en iedereen stond strak tegen elkaar aan, maar gelukkig was het maar voor een nacht.


  • Vertrek: 09:00 uur
  • Aankomst: 14:00 uur
  • Aantal gereden km’s: km
  • Route: Turijn – Maccagno
  • Camping: LagoCamp te Maccagno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *