Alpen 2016-09
Alpen 2016-09

Alpen 2016-09

Don’t trust the Garmin

Met dank aan de Italiaanse familie naast ons (de kinderen waren om 5 uur in de ochtend al aan het jengelen en hun ouders verroerden geen krimp) lekker vroeger wakker. Op deze camping staat iedereen hutje mutje boven op elkaar… Dat doen we dus niet nog eens.

Spullen zo snel mogelijk ingepakt en vertrokken. Hoewel we elke ochtend wel even ergens stopten om koffie te drinken en iets te eten, is het er deze dag niet van gekomen: We hebben er uren over gedaan om door de immense drukte van het toerisme rond de meren onze weg te vinden.

We hebben beide een Garmin op onze motor gemonteerd, maar het blijkt onderweg erg vervelend dat we niet dezelfde versies van de kaarten hebben. Bovendien worden de routes om de zoveel km weer opnieuw berekend. Ook bij een verkeerd genomen afslag doen de apparaten er lang over om een nieuwe route te vinden, rijden we opeens toch nog de oprit naar de snelweg op, terwijl we beide hebben aangegeven deze niet in de routes te willen opnemen. Ook in het kleine stukje Zwitserland dat wij vandaag  doorkruisten werden wij vrolijk over de snelweg geleid.

We hebben er een hele ochtend over gedaan om uit het merendistrict te komen. Verhit ( ruim 30 graden) en inmiddels redelijk chagrijnig, stoppen we in een klein plaatsje tegenover een ijssalon. Terwijl we ons ijsje opeten, komt er een witte Harley aanrijden met een charmante Italiaanse jongeman die naar binnen loopt, een bak ijs bestelt, weer terug naar de motor loopt, opstapt en met de bak ijs op de tank tussen zijn benen weer weg rijdt.

Door naar Edolo. Daar is een camping met zwembad en daar zijn we inmiddels echt aan toe. De campingbeheerder spreekt weinig Engels, maar is vriendelijk en behulpzaam. Om half drie komen we aan, zetten de tent op, kleden ons om, plonsen in het water en krijgen een prachtig uitzicht cadeau.

20160717_164311 (2)

Op het terras, met eenzelfde uitzicht, is koel bier te krijgen, ijsjes, frisdrank en koffie. Er is ook gratis wifi, wat dochter D dan weer erg kan waarderen. We hebben vooral hard gelachen om de plaatjes op de bierflessen die ons het meest aan de New Kids deden denken :

20160717_200607 (2)
20160717_164427 (2)

  • Vertrek: 8:15 uur
  • Aankomst: 14:30 uur
  • Aantal gereden km’s:
  • Route: Maccagno – Bergamo – Edolo
  • Do: We zijn door Zwitserland gereden, deels over de snelweg, dat was fijn
  • Don’t: Op Zwitserse snelwegen rijden zonder vignet en per definitie merendistrict in Italië vermijden
  • Camping: Camping Adamello
  • Oordeel: Simpel, vriendelijk, gratis wifi bij bar, rustig met vooral oudere mensen en een fantastisch uitzicht vanuit een Intex zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *