Balkan 2018-05
Balkan 2018-05

Balkan 2018-05

Zuiden

We hebben slecht geslapen. Waarschijnlijk is dat te wijten aan het geloei van de airco en de aan- en uit- floepende lichtjes in het kleine appartement. Midden in de nacht proberen we ze nog uit te zetten, maar dat blijkt onmogelijk. We besluiten dan maar vroeg op te staan en de motoren rijklaar te maken.

We willen binnendoor rijden naar het zuiden van Servië. We hebben een globale route uitgezet langs de dingen die we willen zien. Rond 10 uur zijn we in Topelo, een leuke stad met een kasteel bovenop de berg. Dat blijkt overigens lastig te bereiken met de motor, dus we doen het met het uitzicht vanaf een terras onder het genot van koffie en een stukje taart. Het is immers zondag vandaag…

Op onze route komen we nog langs het klooster in Nicolje en het Zica klooster. Het bezoeken van kloosters blijkt niet zo’n handige zet op zondag: er zijn kerkdiensten en we willen de kerkgangers niet storen. Dus besluiten we rustig aan naar het zuiden af te zakken.

In Servië hebben begrafenisstoeten nog aanzien. We rijden achterop een begrafenisstoet en niemand haalt het in z’n hoofd om in te halen. Ook tegenliggers blijven stilstaan tot de stoet voorbij is, wat overigens even duurt, want men loopt achter de auto met kist aan en het blijkt best ver te zijn.

Aan het eind van de middag eindigen we in Nis. Campings zijn er niet, dus dan maar op zoek naar een hotel. Dat blijkt nog een uitdaging, want er is dat weekend een muziekfestival in de stad. De receptioniste vertelt dat ze helaas nog maar 1 kamer heeft en dat is meteen de duurste. We betalen 40 euro en krijgen daarmee de beschikking over de hele bovenverdieping, met aparte keuken en slaapkamers! Slapen we eindelijk eens in een penthouse. De motoren kunnen achter het hotel staan, dus we hoeven alleen maar de spullen die we nodig hebben van de motor af te halen.

De avond besteden we met een kleine wandeling door de omgeving, en Nis blijkt best een aardige stad te zijn. Het muziekfestival slaan we even over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *