Balkan 2018-04
Balkan 2018-04

Balkan 2018-04

Beograd

Vandaag is een rustdag. Misschien al vroeg in de reis zou je denken, maar we zijn zo doorgerold van werk in vakantie, dus een dagje acclimatiseren is best fijn. We staan rustig op, doen de was in de wasmachine (een appartement heeft zo zijn voordelen!) en gaan op zoek naar ontbijt. Bij een bakker om de hoek bestellen we koffie en een broodje.

De rest van de dag slenteren we door Belgrado en kijken onder andere bij de St. Marks Kerk, het paleis van de  prinses Ljubica, de kathedraal, het plein van de Republiek en uiteraard de burcht die boven de stad uittorent. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad en de plek waar de Sava en de Donau samenvloeien.

Bovenop de burcht blijkt ook een militair museum te zijn. Wellicht met onvoldoende binnenruimte, want een deel van de collectie staat buiten in weer en wind langzaam te vergaan. Vermoedelijk alleen nog bijeengehouden door de jaarlijkse schilderbeurt. Het bordje met ‘verboden te beklimmen’ blijkt ook weinig succesvol. Alles en iedereen probeert de ultieme selfie op of in een tank of boot te maken.

De zaterdag hebben we goed ingevuld, maar morgen weer lekker motorrijden!

Route Dag 4 Balkan 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *