Balkan 2018-15
Balkan 2018-15

Balkan 2018-15

Vandaag willen wij Mostar bezoeken, maar dat blijkt geen succes op de motor. Enorme drommen toeristen en overal waar je je motor wil parkeren, springt iemand te voorschijn die minimaal 10 euro per motor als ‘parkeergeld’ wil.
Wat we van Mostar gezien hebben, is prachtig. Maar wellicht is het beter een city-trip te boeken, en er niet heen te gaan als onderdeel van de motorvakantie.

We rijden verder naar de watervallen van Kravica. Die zijn echt een aanrader! De verschillende watervallen bundelen zich en monden uit in een meer. 

Na de lunch rijden we verder naar het noorden over de M6.1, wat een nogal desolate indruk geeft. Huizen tot puin geschoten, verlaten dorpen en geen mens te zien. En dat kilometer na kilometer. Bijzonder, als je beseft dat dit op nog geen 2000 kilometer van Nederland is. Bosnië geeft ons een dubbel gevoel en is een land waar we geen hoogte van krijgen. Zo rijden we door Dvar, op zoek naar een geldautomaat, een stadje met een post-apocalyptische uitstraling. Tegelijkertijd is het een land met enorme leegtes en prachtige valleien die echt indruk maken.

Aan het eind van de dag belanden we via een gravelweg op camping Auto Kamp Lav in Kulen Vakuf. Mooi plekje met uitzicht op het kasteel en direct aan het water. De eigenaar vraagt of we mee eten. Hij heeft wat forellen gevangen en zijn vrouw maakt aardappelsalade. Dat is beter dan op ons campingpitje koken. De camping is simpel en vrijwel leeg. Maar het voelt goed en we besluiten hier maar een dagje extra te blijven. 

Omdat we nog steeds geen geld hebben kunnen pinnen, beginnen we ons wat zorgen te maken. Volgens de eigenaar hoeft dat niet en kunnen we de volgende dag bij het postkantoor gewoon geld ophalen. Hoewel we nog niet helemaal begrijpen hoe dat werkt, stelt het ons wel gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *