Frankrijk 2019-05
Frankrijk 2019-05

Frankrijk 2019-05

Gironde

Op het moment dat we op de motor stappen, miezert het heel licht en is het bewolkt. Dat duurt tot een uur of 10. Gelukkig breekt de zon door en is het weer een stralende dag. We rijden langs de Gironde richting Bordeaux en hebben een prachtig uitzicht bij de Fallaise waar we op oude vissershuisjes uitkijken. 

In Blaye willen we op de ferry stappen, maar die blijken we op een haar na gemist te hebben. We besluiten uitgebreid te lunchen en en stappen we op de volgende ferry  die ons in een minuut of 20 naar de overkant in La Marque brengt over het bruine water van de Gironde. 

Vanaf La Marque rijden we door de wijnstreek van Bordeaux met prachtige wijnchateau’s en kerken. Wij rijden binnendoor richting Nantes om bij een bekende wat stickers af te leveren. Daar komen we er achter dat er op de franse brievenbussen geen nummers staan, maar alleen achternamen. Die hadden we net even niet bij de hand en met enig puzzelwerk vinden we toch nog de juiste. Later horen we dat de stickers goed zijn aangekomen…

We vinden een camping in Salles in het centrum naast de supermarkt. Ideaal, maar de receptie blijkt gesloten en is er niemand te bekennen. Dan zit er niks anders op dan nog een stukje door te rijden en we eindigen op camping Le Bilos in Salles.


Door naar dag 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *