Frankrijk 2019-08
Frankrijk 2019-08

Frankrijk 2019-08

Tourmalet en Col d’Aspin

We vervolgen de route des Cols. we staan om 7 uur op en rijden om 8 uur weg. Allereerst de Tourmalet en een uurtje later staan we al op de col d’Aspin. Alle toppers uit zowel de tour de France als de Vuelta komen langs. Voor de lunch hebben we dan 5 cols gehad en naast de bochten zijn de dieren die her en der rondlopen wel erg leuk. Koeien, paarden en schapen staan je glazig aan te kijken als je langs komt rijden.

We strijken neer op een zonnig terras voor een plat-du-jour. Het blijft leuk als je voor zo’n 15 euro een 4-gangen lunch kunt eten. De bijbehorende wijn slaan we maar af. Na  de lunch gaat het bochten- en col-spektakel door. Bocht na bocht komen we dichterbij de Middellandse Zee. 

Coco heeft een probleempje met de ingebouwde intercom. Het ding blijft roepen : ‘Calling friends number’. Bijzonder irritant want daarmee wordt de spraakverbinding tussen ons verbroken. ‘S Avonds op de camping waag ik maar en reparatiepoging met een zakmes, pincet en tandenstoker. Niet hi-tech, maar wel effectief: een flatcable blijft met niet goed aan te sluiten en sluiting te veroorzaken. Na wat priegelen is het gerepareerd en kunnen we weer praten. De firma Nolan had het kabeltje overigens wel een millimeter of twee langer mogen maken…


Door naar dag 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *