Frankrijk 2019-03
Frankrijk 2019-03

Frankrijk 2019-03

Mont St Michel

Nadat we de vorige avond bij de jeugdige jeu-de-boule spelers hebben staan kijken, zijn we ‘s ochtends vroeg wakker en rijden we op tijd weg van de camping. Na een paar uur zien we Mont-Saint-Michel al in de verte liggen en wordt de weg drukker met campers en touringcars.

Voorpret

De ochtend is bewolkt en drukkend warm. De wegen zijn vooral doorgaande en rechte wegen, echt leuke stuurweggetjes hebben we niet kunnen vinden.

Als we in de buurt zijn, zien we de enorme parkeerplaatsen al liggen en gelukkig voor ons als motorrijders zijn de voorste velden gereserveerd voor motoren. We maken de helm aan de motoren vast en lopen naar het busstation voor de pendelbus die ons naar het eiland brengt.

Bij het afrekenen van de parkeerplek blijken we niet alleen vooraan te mogen staan, maar geldt er ook nog een voordeeltarief voor motorrijders: we betalen € 5,50 voor de parkeerplek, inclusief de pendelbus.

We lopen een rondje door de straten van het eiland en kijken vanaf de vestingmuren uit over het drooggevallen strand. Het eiland is getransformeerd tot smalle straten vol met souvenirwinkels en restaurants. De drukte draagt niet bij aan een fijn vakantiegevoel en na een uurtje besluiten we om de pendelbus weer terug te pakken. 

Onderweg eten we mosselen en friet langs de kant van de weg en tegen het middaguur belanden we op camping ‘Du Lac’ in Bain-de-Bretagne. Deze camping ligt aan een mooi meer waar we helaas niet in mogen zwemmen, maar gelukkig is er ook nog een zwembad waar je alleen met een badmuts op in mag. Die laten we ook even voorbijgaan.


Door naar dag 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *