Karpaten 2017-03
Karpaten 2017-03

Karpaten 2017-03

Turulmadár emlékmű

Bij de camping rechtsaf, de heuvel een stuk op rijden en dan zouden we bij de Adelaar van Tatabánya: Turulmadár emlékmű (het Turul monument) moeten komen.
De Turul is een mytische vogel die symbool staat voor de oorsprong van de Hongaren en in Tatabánya staat een van de grootste beelden.

Helaas is de weg halverwege opgebroken en kunnen we door de werkzaamheden niet verder komen. Dan maar niet, we draaien om en rijden door naar Szeged waar we de grens over willen naar Roemenië.

We nemen de provinciale wegen om een beetje voortgang te maken, komen langs Boedapest, waar we een ringweg nemen waar we geen vignet voor nodig hebben, en slaan af naar Szeged.

Na twee keer stoppen voor een slok water (let op bij een bushalte, want er kan zomaar een bus komen) loopt ons het water in de mond na het zien van twee ijszaakjes en draaien we om. Wat is dat lekker!

Voor het eerst hebben we het gevoel echt op vakantie te zijn. Na het wachten op maandag en het ‘jagen’ op dinsdag om te proberen op tijd in Belgrado te zijn, is de woensdag na het omgooien van de planning opeens heel ontspannen. We nemen ons voor om ook echt vakantie te houden, niet meer jagen, en niet meer perse ergens moeten zijn.

Honderd kilometer verderop is het lunchtijd en zoeken we een koel terras op. Het is inmiddels al weer opgelopen tot boven de dertig graden. We eten een warme maaltijd, zodat we geen boodschappen hoeven te doen en te koken ’s avonds. Voor nog geen 20 euro hebben we met z’n drieën ruim gegeten en gedronken.

We overleggen wat we gaan doen: rijden we door naar Roemenië en zoeken we daar een camping of rijden we tot aan de grens en stoppen we dan? De mogelijkheid om te zwemmen geeft de doorslag en dus rijden we naar Camping Sziksósfürdői Strand és Kemping (niet te verwarren met de naturistencamping er naast) met een heerlijk thermaal bad. Koude biertjes, ruime plek, op de route en zwemmen maar! (Niet goedkoop voor Hongaarse standaard, 20 euro voor 2 motoren, 2 tenten en 3 personen)

De rest van de middag vermaken wij ons prima met zwemmen, lezen en op de camping hangen.
Later op de avond wordt de rust op de camping verstoord als blijkt de plaatselijke fanfare de camping als oefenruimte gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *