Karpaten 2017-02
Karpaten 2017-02

Karpaten 2017-02

Bij Bratislava rechtsaf

Hoewel de bedden heerlijk liggen en de trein een bijna wiegende beweging maakt, word het toch een doorlopend onderbroken nacht. Het is een beetje vouwen en wringen, maar de douche is heerlijk en de zonsopkomst magistraal… Dan is het tijd voor een prima ontbijtje in de trein.

wp-image-848756820

Aangekomen in Wenen wordt tot drie keer toe omgeroepen dat de mensen met een auto of motor nog even aan boord moeten blijven. Verderop op het rangeerterrein is namelijk de afrit voor de voertuigen.

We komen rond half tien aan met een half uur vertraging en om tien voor half tien rijden we de motoren van de wagons. Voor de mensen achter de tweede auto bovenop wordt het wachten verlengd door ontbrekende chauffeur en passagiers. Gelukkig staan onze motoren onderop en kunnen we makkelijk weg.

Op naar Győr, Hongarije. De snelste weg binnendoor zonder snelwegen gaat over een hoekje Slowakije en dus hebben we ons derde land te pakken.

wp-image-1556789727

De Matróz Dunaparti Kisvendéglő is dé plek voor een goede vissoep in Győr, dus daar gaan we lunchen. Het is druk, het eten laat op zich wachten, rijden we pas om half drie de stad weer uit en dus worden routes bijgesteld: eerst maar eens kijken hoe ver we willen rijden vandaag in 33 graden…

Aangekomen in Tatabánya, de thuisbasis van Feyenoord icoon Joseph Kiprich, hebben we geen zin meer om nog verder te rijden en worden de foto’s voor het thuisfront gemaakt (diehard Feyenoordfans) en kiezen we ervoor om een camping in de buurt op te zoeken.

Ook het plan om door te rijden naar Belgrado om daar een kennis op te zoeken en de stad te bezichtigen, wordt gewijzigd. Onze kennis moet plotseling reizen en zal er dus niet zijn. Er zijn meerdere redenen om dan dus niet over Belgrado te rijden: geld wisselen, langere route en we moeten de snelweg nemen (en vignet kopen) om dan op tijd bij het hotel aan te komen. Cancelen en route bijstellen.

Vlak buiten de stad ligt de Nomád Camping met zwembad. In werkelijkheid zijn het vier aftandse caravans, tien vergane hutjes en een leeg zwembad. Deze is te koop. Ik voel echter geen “ik vertrek” aankomen… Hoewel…. #FeyenoordOord #KirprichCamping

Dochter D leert hier wel een belangrijke les voor wat betreft Oost Europa:
Als er aangekondigd staat op het bord dat er op de camping een zwembad is dan kan dat een aantal dingen betekenen:
1. Er is inderdaad een zwembad;
2. Er is ooit een zwembad geweest;
3. Er zijn plannen om een zwembad te maken;
4. Er is een zwembad, maar dat is buiten gebruik.

Dit zullen we de komende dagen nog een aantal keer meemaken.

Wienen Hauptbahnhof – Tatabánya
240 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *