Karpaten 2017-13
Karpaten 2017-13

Karpaten 2017-13

130 km per uur!

Om half 9 rijden we van het terrein van de camping af. Een beetje in dubio, want de baden lonken met dit weer, maar we willen eigenlijk ook wel weer verder. Misschien dat ondanks de reislust toch ook wel het thuishonk lonkt.

We tanken nog een keer en doen wat boodschappen om de Forinten op te maken. Niet dat we nooit meer in Hongarije komen, maar het is ook zo wat om een stapel Hongaarse biljetten ergens te hebben liggen.

Het laatste stukje Hongarije is door wijngaarden en wegen met aan beide zijden bomen. In de verte is een grote ruïne van een kasteel of fort te zien. De grensovergang bij Tornyosnémeti bestaat uit een vervallen gebouw met kapotte ruiten. Het is nog even opletten welke route je neemt, omdat de ene weg je direct naar de snelweg leidt en de andere naar de provinciale weg.

We kiezen de laatste en rijden richting Košice. Daar vinden we net aan de rand van de stad een fijne, overdekte plek om te lunchen en bestellen een goulash soep met brood en schnitzel met frites. We wisselen van Forinten naar Euro’s in de portemonnee en zoeken een camping uit die enigzins op de route ligt.

Het is warm en het ziet er naar uit dat alleen maar warmer wordt de komende uren, dus hoewel het nog een stukje rijden is, wordt het een camping met plonsgelegenheid, lees zwembad of meer. We kiezen er ook voor om er zo snel mogelijk naar toe te rijden, hoewel binnendoor maar 10 minuten scheelt op de snelweg en dus wordt binnendoor de route. Totdat blijkt dat die binnendoor route afgesneden is en we opeens een half uur verliezen met een omweg.

Dan maar de snelweg en we racen met 130 km per uur naar Levoče via Prešov. Daar melden we ons bij Camping Autocamp Levoče dat bij nadere inspectie geen meer of zwembad heeft. Douchen is goed genoeg en we beginnen met een koud biertje en cola op het terras van het restaurant. Bij het passeren van de nabijgelegen stad zijn ons de stadsmuren opgevallen en als we meer tijd hadden gehad, zouden we zeker even het stadje ingegaan zijn.

Het eten is prima, de bediening goed en we vermaken ons ondanks een korte regenbui met de boeken op de e-reader en het bespreken van de volgende etappe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *