Alpen 2016-12
Alpen 2016-12

Alpen 2016-12

Isny naar Achern

En weer verder naar het noorden. Vanaf Isny willen wij richting de Eifel rijden om zo morgen door de Eiffel naar huis te rijden. Ook vandaag is het erg warm en omdat het niet al te ver naar huis meer is willen wij het vandaag rustig aandoen en op tijd op een camping aankomen. Als het enigszins kan graag een met een meer of zwembad.

Wij rijden door het Zwarte woud en een deel van de route gaat over de Schwarzwaldstrasse. Wat een prachtige weg! Een verademing met de Deutsche Alpenstraße van twee dagen geleden. Een hele fijne en afwisselende weg. Zo’n bestemming waar je bij toeval langs komt en waarvan je zeker weet dat je er nog eens terug wil komen.

Zo tegen het middaguur komen we aan bij camping Achernsee, vlakbij de stad Achern en pal aan de A5. Het geluid van de snelweg valt overigens reuze mee.
Bij deze camping maken we kennis met de jaren ’60  term ‘Mittagsruhe’: tussen 12 en 15 uur mogen er geen voertuigen over de camping rijden, maar gelukkig vindt de mevrouw van de receptie het wel goed als we de motor naar de plek duwen… Dat is bij meer dan 30 graden niet echt een fijne ervaring en gezien het feit dat de camping erg groot is, is dat best een uitdaging. Adriaan vindt het na 5 minuten duwen wel welletjes en start de motor. Dat is het moment waarop de vaste Duitse campingbewoners gewacht hebben! De bejaarde mensen spreken direct Coco aan op het onhebbelijke gedrag van Adriaan.

Na wat heen en weer rijden op de motor onder afkeurende blikken van de campingbewoners, heeft hij de juiste plek gevonden. Coco is dan nog maar halverwege en duwt haar motor met volle bepakking en in volledig pak in 34 graden Celsius richting de locatie. Adriaan, die enigszins ongerust begint te worden, zoekt en vindt, neemt het duwen over en zo komen we dan toch aan op onze plek. Tenten opzetten, spullen er in, omkleden en zo snel mogelijk richting water om af te koelen.

Aan het water is ook een café met restaurant waar we flammkuechen bestellen en genieten van het koude bier. En cola voor dochter D uiteraard.

Voor ons geen camping met Mittagsruhe meer.

20160720_191117

  • Vertrek: 09:00 uur
  • Aankomst: 14:00 uur
  • Aantal gereden km’s:
  • Route: Isny – Bad Wurzach – Sigmaringen – Gammertingen – Nagold – Achern
  • Camping: Aachernsee
  • Oordeel: Grote camping, weinig plaatsen voor tenten, fijn meertje om in te zwemmen, goed eten en niet te duur. Maar die Mittagsruhe heeft het voor ons wel een beetje verpest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *