Balkan 2018-02
Balkan 2018-02

Balkan 2018-02

Balaton

’s Ochtends rond 6 uur worden we na een prima nacht slapen wakker. Van het meeste aantal tussenstops, inclusief het rangeren, hebben we niets meegekregen We kijken een beetje uit het raam en als de conducteur dan zijn koffieronde doet is de treinreis compleet.

We komen op tijd aan in Wenen. Nog even wachten tot de wagens met auto’s en motoren bij het juiste perron worden neergezet en dan kunnen we de losse bagage weer bevestigen. Snel het motorpak aan en we zijn onderweg! Het doel voor vandaag is om zo ongeveer halverwege de afstand Wenen-Belgrado te eindigen.

Het is prachtig weer en de kilometers vliegen voorbij. Lekker binnendoor rijden en genieten van de eerste echte vakantiedag. Na het passeren van de Hongaarse grens rijden we door druivenvelden en uitgestrekte vlaktes.

Druiven kopen

Na een prima lunch besluiten we om niet door te rijden naar de camping die we eerst bedacht hadden, maar om op tijd te stoppen aan het Balatonmeer.

We eindigen de dag op camping Aranypart in Siófok. Na het opzetten van de tent is het tijd voor een verfrissende duik in het water en een biertje.

Hongarije blijft een boeiend land: in de jaren ’80 en ’90 heb ik [Adriaan] er bijna alle zomervakanties doorgebracht en heb het land zien veranderen van ijzeren gordijnland met russiche invloed naar wat het nu is. Veel is westers, maar sommige dingen als de maisverkopers op de boulevard en hoe sanitaire zaken op de camping op een houtje-touwtje manier geregeld zijn veranderen maar langzaam.

Van station Wenen naar het Balatonmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *