Balkan 2018-03
Balkan 2018-03

Balkan 2018-03

Servië

Ook vandaag worden we weer vroeg wakker. Dat is waarschijnlijk nog het dagelijkse ritme van de werkweek. Op zich is het met de zomerse warmte wel slim om vroeg te rijden en ook op tijd weer te stoppen.

Na het inpakken van onze bagage rijden we richting Servië. Op aanraden van vrienden hebben we besloten om twee dagen in Belgrado te verblijven en de stad te verkennen. Omdat er geen campings (dichtbij) zijn en we graag in de buurt van het centrum verblijven, hebben we een appartement via Airbnb gehuurd. 

De grensovergang van Hongarije naar Servië gaat gelukkig vlot. Met zo’n twintig minuten staan we aan de andere kant van de grens. Het noorden van Servië blijkt een leeg land te zijn: uitgestrekte velden met akkerbouw. Hier maken we ook voor het eerste kennis met het cyrillische schrift en het zwerfafval. Welkom op de Balkan!

Na de lunch bereiken we Belgrado. Het appartement blijkt voorzien van airco en dat is best fijn op een hete dag. Een ander voordeel is de ligging van het appartement: het blijkt precies tegenover het politiebureau te liggen en dat maakt dat wij de motoren toch met een iets meer gerust gevoel parkeren. Alle bagage halen we er wel af.

Na een douche besluiten wij om een eerste verkenning van Belgrado te doen. Een wandeling van zo’n 15 minuten brengt ons in het centrum. Het gevoel dat wij bij Belgrado krijgen is dubbel: enerzijds nieuw en anderzijds erg oud. Vanaf een terras zien we dat de langsrijdende tram vol met plamuur zit. Links en rechts zien we nog gebouwen met oorlogsschade, het gevolg van het conflict eind vorige eeuw.

Route Dag 3 Balkan 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *