MotorTravelicious
2017 Sauerland

2017 Sauerland

Je hebt niet meer nodig dan een motor en Vakantieveilingen om er even op uit te kunnen.

Voor slechts 60 euro waren wij de winnaar van de veiling waarin 2 overnachtingen inclusief ontbijt voor 2 personen in het Parkhotel in Olsberg (Duitsland) werd aangeboden.

De motoren hebben net een grote beurt gehad ter voorbereiding op de reis naar de Karpaten komende zomer, dus dit is een mooi moment om te zien of alles werkt en wat er eventueel nog gedaan moet worden.

Vrijdag heen – Zaterdag rondje rijden – Zondag terug

Op de heenweg zijn we achtervolgt en helaas ook ingehaald door een regenfront dat ook net precies onze kant op moest, blijkbaar. Doorweekt kwamen we aan bij het hotel, waar we te laat waren voor het buffet en dus zijn we het dorp in gelopen om daar een restaurantje te zoeken.

We kwamen uit bij Das Kleine Kartoffelhaus achter de kerk: hout tot aan het plafond, allerlei prullaria aan de wanden, een gezin dat in de bediening loopt, alle tafels bezet en vooral veel Duitsers. Dat is meestal een goed teken. We kregen een tafeltje in een zaaltje achterin dat de rest van de week waarschijnlijk dienst doet als oefenruimte voor de plaatselijke fanfare: er hingen blaasinstrumenten aan het plafond en in de hoek stond een piano achter een scherm. We hebben er heerlijk gegeten voor slechts 25 euro per persoon. Een aanrader dus.

Na een stevig ontbijt waren we klaar voor een rondje Sauerland. We hebben ons netjes gehouden aan het verzoek ons te beperken tot het ontbijt en niet ook meteen een lunch in te pakken van het ontbijtbuffet…

Zaterdag begon wederom met spetters en op een gegeven moment werd het ook echt regen. Hoewel we beide niet bang of vies zijn van een spetter, is het nou ook niet onze favoriete bezigheid. Dus we besloten om de route af te breken en een ander weekend af te maken en nog even langs Willingen te rijden waar de Bike Week zou zijn om daarna terug naar het hotel te rijden.

Voor we het door hadden, reden we met onze Honda Transalp en Yamaha Fazer tussen tientallen Harley Davidson motoren door een soort straat, waar een honderdtal mensen stonden te kijken, filmen en foto’s te maken. Aan het einde konden we parkeren en liepen we inmiddels in een waterig zonnetje over het festival terrein.

Na een lunch en een poging ons te bekeren tot het Harley rijden, zijn we terug naar de motoren gelopen en via een mooie omweg weer naar het hotel gereden.

In het hotel aangekomen, scheen de zon volop en was het biertje op het terras extra lekker… 

Zondag bleef het voornamelijk droog, afgezien van een spetter hier en daar. De Tomtom werd ingesteld op thuis via ‘spannende route’ en dat hebben we volgehouden tot het Ruhrgebied. Daarna is het zinvoller om de provinciale wegen te nemen terug naar huis.