MotorTravelicious
2018 Sauerland

2018 Sauerland

Altijd goed voor het testen van het een of ander: een weekendje weg op de motor. Alle ideeën die we hebben, spullen die we gekocht hebben of apps die we willen testen op gemak, komen dan aan bod.

Dit keer hebben we het onszelf gemakkelijk gemaakt: via vakantieveilingen een goedkoop verblijf in een hotel in Bad Laasphe geregeld. Dus geen campingspullen om te testen, maar wel een koelvest, een aantal apps om routes vast te leggen en om video’s te bewerken.

De omgeving is er prachtig en we hebben dankbaar gebruik gemaakt van een route die er in de buurt al is uitgezet (zie de link hieronder).

Hotel Lahnblick

Restaurant Zum Hirsch

Link naar de routes in MyRouteApp

Het Macna koelvest doet wat het moet doen en we overwegen om een tweede aan te schaffen voor de reis deze zomer naar de Balkan, aangezien het in heel Europa bijzonder warm is en voorlopig blijft.

Verder hebben we gezocht naar apps waarmee we onderweg video’s kunnen bewerken en online zetten. Eerst kijken we naar wat er gratis wordt aangeboden, maar we weten ook dat goed spul niet gratis is. We hebben Quick, Action Cam Movie Creater (hoort bij Action camera) en Vivavideo getest. Het blijkt moeilijker dan gedacht om een simpele app te vinden waarmee je video materiaal kunt knippen en plakken en uploaden of delen. Om de een of andere reden zit er altijd muziek, stickers, filters en andere ongewenste features bij.

Quick: zie ook dit kleine probeerseltje, waarbij een serie foto’s, gecombineerd met video in een sausje wordt gegoten met een titel en tekst tussendoor. Niet slecht, maar niet precies wat we willen.

Actioncam Movie creater van Sony: na het uploaden van je video kun je er mooie dingen mee doen, vooral als de GPS gegevens mee ingeladen worden. Maar ga je dit op je telefoon doen? Nee, niet echt. Op de tablet of op een PC misschien. We nemen de tablet mee, dus dit is wel een optie, omdat de SD-kaarten van de actioncam makkelijk gebruikt kunnen worden om te editen.

Vivavideo: redelijk makkelijk in gebruik, je kunt vrij snel inkorten, toevoegen en delen. In de gratis versie kun je dit 5 keer proberen en krijg je er een watermerk bij, maar voor 14,50 euro per jaar is het een handige app.