Karpaten 2017-01
Karpaten 2017-01

Karpaten 2017-01

Het is vreemd om een hele middag een beetje in huis rond te hangen, wachtend op het vertrek. We overwegen nog om eerder te gaan en dan binnendoor te rijden. Of om even de stad in te gaan voor we ons melden bij de Hauptbahnhof van Düsseldorf.

Na een paar honderd kilometer snelweg en döner met frietjes als diner komen we aan bij het station. De laadingang staat duidelijk aangegeven en we zijn wat aan de vroege kant. Heel vroege kant…

Wachten op de trein

Er druppelen langzaam meer motoren en auto’s binnen op het plein bij de wagons die inmiddels ook klaar gezet worden. Een motorrijdster geeft ons de tip om je hoofd laag te houden als je er op rijdt. Dat was geen gelogen woord: met de kin op de tank laveren we de motoren op de voorste wagon onderop. Het personeel van de ÖBB (de Österreichische Bundesbahnen) zet de motoren goed en vakkundig vast met lussen en haken. Na de motoren worden de auto’s er bij gezet. Veel meer dan twee wagons zijn het niet.

wp-image-1944400170
wp-image-2110949959

Dan gaan we op zoek naar onze coupé. Het is een ingenieus bouwpakket dat her en der brute kracht vereist om iets open of dicht te krijgen, maar het is prima te doen met zijn drietjes. Nog even de bestelling voor het ontbijt doorgeven en dan snel de ogen dicht.

Autoslaaptrein Dusseldorf-Wenen
Je kunt voor de treinreis kiezen tussen twee soorten rijtuigen: lig-rijtuigen (slapen op stoelen, 6  personen) of slaaprijtuigen (coupé met bedden voor 1 t/m 3 personen, eigen wastafel en naar Oostenrijk ook met douche/wc te reserveren). Ontbijt in het compartiment is bij de reissom inbegrepen. Eten en drinken kan bij de steward gekocht worden, er is geen restauratierijtuig naar Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *