Rondje Karpaten
Rondje Karpaten

Rondje Karpaten

Voorpret is ook een beetje vakantie…

Al maanden zijn we bezig met de voorbereiding van onze zomervakantie naar de Karpaten. Sinds de aflevering van Top Gear waarin de Transfăgărășan of de DN7C als mooiste weg werd bestempeld, hebben we het plan om daar heen te gaan.

Transfagarasan-Hochstrasse

Komende zomer is het dan zover!

Eerst de voorbereiding: wat gaan we verder doen, hoe rijden we of hoe lang gaan we weg, zijn zomaar vragen die voorbij komen.

Eerst maar eens inlezen in reisgidsen en op de kaart kijken welke highlights we niet mogen missen. En de route is ook niet geheel onbelangrijk, we starten in ieder geval in Wenen omdat we met de nachttrein van Düsseldorf naar Wenen gaan. Sinds kort rijden de Oostenrijkse spoorwegen met een dagelijkse autoslaaptrein vanuit Duitsland naar allerlei Europese bestemmingen.

Je kunt natuurlijk ook over de autobahn knallen, maar met de trein lijkt ons wel een relaxte manier om de vakantie te beginnen. En als je eerlijk rekent scheelt de prijs van de trein niet eens zo heel veel met benzine, overnachting en maaltijden.

De terugreis is wel met de motor en dat is vooral omdat we niet aan een datum vast willen zitten waarop we ergens ‘moeten’ zijn.

In grote lijnen wordt de route: Oostenrijk, Hongarije, Servië, Roemenië, Slowakije, Tsjechië en Duitsland.
Dat wordt weer ouderwets geld wisselen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *