Karpaten 2017-15
Karpaten 2017-15

Karpaten 2017-15

Maandag wasdag?

Naast een stromende rivier slapen lijkt zo fijn: het geeft een mooi plaatje en het ruist zo lekker als je in slaap valt. Tot je midden in de nacht tot drie keer toe moet plassen van datzelfde ruisende water…

We zijn vroeg wakker en breken het kampement op. Douchen blijkt lastiger dan gedacht, omdat de beheerder geen Engels spreekt en hij alsmaar op een mislukte google translate vertaling op een vergeeld papiertje tikt. Samen komen we er wel uit en na een heerlijke douche rijden we van het terrein af rond half negen.

In Hrádec gaan we maar bij een hypermarché kijken of ze er koffie en een broodje hebben. Onderweg komen we niets tegen en het is fris. In de Albert (en ja, ze hebben er inderdaad AH basic producten) vinden we een schatkamer aan lekkere broodjes met chocolade en room, die in een gemiddelde pattisserie niet zou misstaan.

Adriaan laat een geïnteresseerde Tsjech nog even op zijn Transalp zitten op de parkeerplaats. Hij heeft een Fazer, maar wil graag iets anders. 

Over de 11 rijden we richting Ostrava, die pas na de stad echt interessant wordt. Het lijkt een beetje op de Randstad, vooral doorgaande wegen zonder uitzicht. We kiezen een wegrestaurant waar vooral Tsjechen uit de buurt zitten te eten en moeten met handen en voeten én Google Translate bestellen. Na de overigens uitmuntende lunch zoeken we een camping en komen uit op de Autocamping Žamberk. 

We rijden over de D312 wat een verrassend leuke weg is naar de camping, waar we een blokhutje nemen. Bij de recensies stond dat er een wasmachine én droger aanwezig is. Helaas, we zitten met een flinke lading natte was en er is geen droger op de hele camping te vinden. Nu maar hopen dat alles droog is voor we morgen weer vertrekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *