Karpaten 2017-16
Karpaten 2017-16

Karpaten 2017-16

Meters maken…

Het bleek een goede beslissing om te slapen in een hut. Het is koud en nat geweest vannacht. Nog niet alle kleding is droog, maar droog genoeg en we moeten hoe dan ook verder. Nog een keer onder de douche, koffie zetten, inpakken, vertrekken.

Het eerste stuk rijden we binnendoor. Het is een prachtig gebied. Dochter D geeft echter te kennen toch wel heel graag naar huis te willen. Misschien is ruim twee weken van huis ook wel lang, zeker als er een geliefde thuis wacht en je broer en je vrienden en thuis…

We stellen de Tomtom in op snelste route naar huis tijdens de lunchpauze en zetten de ‘vermijd snelwegen’ uit. Binnen anderhalf uur rijden we de grens met Duitsland over (via Polen). We laten het land met kastelen en torens achter ons en komen binnen in bekend terrein.

We zetten koers naar Leipzig, maar dat halen we niet vandaag. Tijdens een korte pauze klagen we alle drie flink gaar te zijn en het leuk te vinden zo. We zoeken een camping in de buurt en rijden de 45 km die daarvoor nodig zijn. Het is 28 graden en warm in de zon.

Op de camping is geen beheerder te vinden en na drie keer bellen en 15 minuten wachten, zetten we ergens op het terrein onze tenten op. Voor 25 euro kunnen we staan en we schrijven ons in zodra er beweging komt bij de receptie. Een jonge Brit, die ook op de motor reist, komt bij ons op het veldje staan. We hebben weinig contact. 

De laatste keer tent opzetten, spullen uitladen, bed oppompen en midden in de nacht op je slippers door nat gras naar het toiletgebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *