Voorbereiding zomervakantie Balkan
Voorbereiding zomervakantie Balkan

Voorbereiding zomervakantie Balkan

De bestemming van de zomervakantie 2018 is een tijdje twijfelachtig geweest. De keuze was ofwel de combinatie Franse Alpen en Pyreneeën of naar de Balkan. De uitkomst was afhankelijk van onze dochter: vorig jaar is zij mee geweest naar Roemenië en nu twijfelt ze. Misschien is drieënhalve week onderweg zijn in de Balkan als je een vriendje hebt toch wat lang… 

Na lang wikken en wegen besluit ze om niet mee te gaan. Daarom besluiten Coco en ik de reis naar de Balkan te gaan plannen. We hebben ruim drie weken vakantie in augustus, dus de voorbereiding kan beginnen!

We beginnen te verzamelen wat we willen zien en bekijken. In ons overzicht proberen we steden te vermijden, omdat de combinatie motorreis en citytrip niet ideaal is: warme motorkleding is niet fijn als je in de zomer een stad wil bekijken, maar waar laat je de spullen anders, staat het dan wel veilig en dergelijke overwegingen spelen daarbij een grote rol.

De lijst met bezienswaardigheden wordt steeds langer en aan de hand van deze lijst stellen we een globale route op. Op het laatste moment volgt er nog een uitnodiging om, als we in de buurt zijn, vooral langs te komen in Thessaloniki. Die pakken we ook maar mee.

Net als vorig jaar willen we het eerste stuk reizen met de autoslaaptrein. Dit scheelt een overnachting en een groot stuk Autobahn. De prijs van de trein versus hotel, brandstof, eten en andere bijkomende kosten is vrij concurrerend. Helaas blijkt de autotrein vanaf Düsseldorf al vol te zitten, dus besluiten we om vanaf Hamburg Altona de trein naar Wenen te boeken.

Ook maken we per land een overzicht van de geldende valuta, of er een vignet nodig is en wat het gebruik van de gsm kost. Dat laatste blijkt voor een aantal Balkanlanden overigens schrikbarend duur.

Naast de route voorbereiding maken we onze uitrusting compleet. We tikken twee tweedehands Helinox stoeltjes op de kop en vullen die aan met een klein opvouwbaar tafeltje. Op Aliexpress vind ik een spanningsregelaar voor de Transalp 700 die aan het doosje reserveonderdelen voor onderweg toegevoegd wordt.
De kunstof zijkoffers van de Honda NC 700 X van Coco worden ingeruild voor stoere aluminium exemplaren en dan begint het aftellen tot het vertrek. We zijn er klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *